Buna dimineata,

M-am gandit la urmatoarea idee pentru proiect si anume de a afla daca intr-o organizatie o echipa mixta-adica formata din fete plus baieti este mai performanta decat in cazul unei echipe formate doar din fete sau doar din baieti.

pentru acesta am ales o echipa formata din 6 membri(3 fete si 3 baieti),echipa face parte din organizatia adidas romania,echipa lucreaza asadar in comert.

primul pas ar fi aplicarea chestionarului ancorele carierei fiecarui membru pt a evidentia motivele,valorile,scopurile fiecarui angajat.

in masurare performantei fiecarei ture(adica tura formata doar din fete,sau tura formata doar din baieti,si tura mixta)voi folosi ca indicator vanzarea realizata de cele trei ture,apoi voi face o medie a vanzarii fiecarei ture,vanzarea va fi pe 3-4 zile pt fiecare tura

apoi printr-o observatie participativa pt a vedea care din cele trei echipe isi indeplinesc mai bine sarcinile si prin culegerea de date ale vanzarilor si interpretarea rezultatelor as putea emite o concluzie.

astept raspunsul si sfaturile dumneavostra

o zi buna

 

 

Comments

@Stefan Oana Maria

Salut!

Din cate inteleg ipoteza dumneavoastra sustine ca un grup de lucru mixt este mai performant decat unul complet omogen (pe variabila sex). Sunt de acord cu primii pasi in colectarea de informatii. Dar, atentie! Ancorele carierei va spun doar daca un individ este compatibil cu jobul pe care il are. Si atat. Nu va ofera informatii cu privire la performanta grupului, ci cu privire la performanta individuala. Sugestia mea ar fi sa incercati sa aplicati un chestionar sociometric in care sa intrebati pe fiecare membru al grupului urmatoarele lucruri:

 

1. La cine din ceilalti membri merge sa obtina un sfat in cazul in care are o problema de lucru

2. Pe cine considara prieten (a)

3. Care sunt membrii grupului despre care a auzit ca transmit informatii negative cu privire la propria persoana

 

Apoi, trebuie sa faci niste graf-uri. S-ar putea ca performanta sa fie determinata de gradul de coeziune din grup si nu neaparat de compatibilitatea ancora-post. In plus, s-ar putea ca grupurile mixte sa aiba o coeziune mai mare decat cele perfect omogene (asta-i doar o ipoteza)

 

Spor!